Råd om företagets finanser och företagande

Företaget

Att växa som företag

Visst är det trevligt när ett företag har tillväxt och får möjligheten att utvecklas och anställa ny personal. Att det sedan kanske blir så att ni måste leta efter nytt kontor för att alla ska få plats är ju bara positivt.

Det gäller att man växer i den takt man hinner med. Ibland kan det gå lite väl fort så man inte hänger med i svängarna. Se till att planera er tillväxt väl så att företaget hinner allt som det innebär att växa. Om det är så att det börjar bli på gränsen vad era nuvarande lokaler klara av så är det hög tid att börja titta på lediga kontorslokaler. Om det innebär att ni kanske behöver flytta er verksamhet till en annan stad så gäller det att vara beredd på detta.

Det är inte alltid där man håller till som är den bästa platsen för ens företag. Med en ny stad, nya lokaler så kanske företaget får ännu mer tillväxt. Det kan också vara så att det är enklare att rekrytera rätt personer till företaget i den nya staden. Det är viktigt att man hittar den kompetens som behövs för företaget och dess tillväxt.