Råd om företagets finanser och företagande

Företaget

Sätta upp ett kontor hemma

Att ha ett konor där man kan arbeta hemma har många fördelar, även om man spenderar i stort sett all arbetstid på sin egentliga arbetsplats. När man sätter upp ett kontor finns det en hel del saker att tänka på, men det finns också stor frihet i hur man designar det.

Utrymmet

Det bästa är så klart om man har ett helt rum som kan användas till ett kontor. På så sätt får man ju möjligheten att skärma av sig vid behov och stänga ute eventuellt störande element. Det är dock inte alla som har denna lyx och får nöja sig med en del av ett rum. Valet av rum är då väldigt viktigt då man säker kommer att behöva lite lugn och ro när man arbetar i kontoret. Sovrummet är ett ofta använt rum då det huvudsakligen används sent på kvällen och tidigt på morgonen men annars är ledigt.

Utrustningen

Skrivbordet är den mest självklara delen av hemmakontoret. Detta get en bra arbetsyta för det mesta man kan tänkas behöva göra. En bra laptop kommer nog de flesta också behöva, alternativ en stationär dator. Enligt en artikel från PCOnline finns det dock många fördelar med en stationär.

Allt kommer dock inte behöva eller kunna skötas på en dator. När det kommer till att ta anteckningar och liknande som man kan behöva ha med sig kan det vara bra att även ha tillgång till en mer lågteknologisk lösning som en filofax eller liknande. Sådana kan man bland annat hitta på sajter som Kalenderkungen.

Se också till att införskaffa en ordentlig kontorsstol som är ergonomiskt utvecklad. Ju mer tid man spenderar i stolen desto högre krav ska man ställa på den. Eftersom ens egen längd och vikt är en faktor är det också bra att ha en stol man kan justera själv för att verkligen anpassa det efter ens förutsättningar.